Man vreest voor meer ongelukken na dood partner Hanneke Geelen op Lanzarote

VELDHOVEN - Het is wachten tot het volgende ongeluk gebeurt op de plek waar deze week Hanneke Geelen uit Veldhoven om het leven kwam op Lanzarote. Daarvoor waarschuwt haar partner woensdagavond in een gesprek met Omroep Brabant.

De 68-jarige Hanneke Geelen en haar partner, van wie de naam uit privacyoverwegingen niet wordt genoemd, waren op Lanzarote om te vieren dat ze elkaar 25 jaar lang kennen. Wat een feest moest worden, liep echter uit op een drama toen het stel een natuurpark bezocht.

Aanvankelijk meldde de lokale politie tegenover Omroep Brabant dat het ongeluk in het park in de omgeving van Guatiza. Maar dit klopt niet, zo geeft de partner aan. "Het ongeluk gebeurde in het park Montanas del Fuego de Timanfaya."

Komen en gaan van bussen
Het stel bezocht het park met hun auto. Ze parkeerden hun wagen op een grote parkeerplaats, waar ook veel bussen waren. Het was een komen en gaan van toeristen, zoals vaker het geval is bij toeristische trekpleisters.

Geelen en haar partner stapten uit de auto, waarbij ze volgens haar partner nog aangaf dat ze moesten oppassen voor de bussen. Vervolgens gaf ze aan dat de kaartjes voor het park nog in de auto lagen. Haar partner ging die halen. Toen hij terug kwam, bleek Geelen aangereden.

Onderzoek nog bezig
Een bus had de 68-jarige Veldhovense geraakt toen ze op haar partner stond te wachten. De buschauffeur had haar niet gezien. Hulpverleners hielpen haar nog, maar het bleek tevergeefs. Het is nog niet duidelijk of de chauffeur het ongeluk kon voorkomen. Het politieonderzoek hiernaar loopt nog.

De partner, die nog op Lanzarote is, is zeer geraakt door het overlijden van zijn maatje. Hij geeft wel aan 'geweldig opgevangen' te zijn door mensen ter plekke. Onder anderen twee Britse toeristen zorgden voor hem na het ongeluk.

LEES OOK: Vrouw (68) uit Veldhoven verongelukt op Spaans eiland Lanzarote

print corrigeer
Publicatie: woensdag 10 februari 2016 - 22:17
Auteur: Yoeri Nijs