Helaas, Brabantse Kempen behoort niet tot zeven slimste regio's ter wereld

EINDHOVEN - De Brabantse Kempen behoort niet tot de zeven slimste regio's ter wereld. Dat maakte het Intelligent Community Forum (ICF) in de nacht van woensdag op donderdag bekend.

De Kempen was de enige Nederlandse streek die voor de titel in de race was. De regio ging de strijd aan met onder meer het Australische Armidale, het Zweedse Jönköping, Montreal in Canada en Nieuw Taipei in Taiwan. De kandidaten vormden samen de SMART 21.

'Prachtige bekroning'
Anja Thijs-Rademakers, burgemeester van de gemeente Eersel, laat namens de Kempen weten dat ze trots is dat haar regio zo ver is gekomen. Ze noemt een plaats bij de SMART 21 een prachtige bekroning op allerlei samenwerkingsverbanden in alle Kempengemeenten. “We zien nog volop kansen onze positie te verbeteren”, zo meldt Anja Thijs in haar hoedanigheid als voorzitter van de zogeheten stuurgroepcommissie.

Deze zomer ceremonie
Het ICF maakt tijdens een officiële ceremonie op 16 juni bekend wat de slimste regio ter wereld is. Dat gebeurt tijdens een luxueus diner in het Amerikaanse Columbus (Ohio), waar ten minste vijfhonderd genodigden en internationale pers bij aanwezig zijn.

In 2011 ging de prestigieuze titel naar Eindhoven.

print corrigeer
Publicatie: donderdag 11 februari 2016 - 01:42
Auteur: Yoeri Nijs