Duizenden euro's kwijt na phishingmail: gepind met gestolen bankpas in Eindhoven

EINDHOVEN - Een stel uit Zieuwent in de Achterhoek is voor duizenden euro’s gedupeerd nadat zij slachtoffer zijn geworden van een phishingmail. De vrouw reageerde op een mail die van haar bank afkomstig leek te zijn en stuurde haar bankpas en haar pincode op. Met haar pas werden vervolgens in onder meer Eindhoven voor duizenden euro’s aan inkopen gedaan.

De vrouw reageerde op 1 december op een mail die van haar bank leek te komen. Enkele dagen later ontdekte het stel tot hun grote schrik dat er duizenden euro’s van verschillende rekeningen waren gehaald.

Zo werden met de bankpas op 3 december bij filialen van AKO Bruna aan het Stationsplein in Eindhoven en bij een Primera in Eindhoven voor in totaal 1400 euro aan Paysafe-vouchers gekocht, bonnen die je kunt gebruiken om aankopen te doen op internet.

Politie toont beelden
De politie heeft in het opsporingsprogramma Bureau GLD beelden van een man verspreid die met de pas en pincode van het stel de vouchers heeft gekocht bij de AKO Bruna aan het stationsplein in Eindhoven. Degene die de bonnen kocht bij de Primera is waarschijnlijk een andere man.

print corrigeer
Publicatie: donderdag 11 februari 2016 - 20:47
Auteur: Sandra Kagie