Politie betaalt benzine voor radeloze automobilist met pech op A2

BUDEL - Pech, pech en nog eens pech. Een man uit Heerlen beleefde eerder deze week niet de meest gelukkige dag uit zijn leven. Hij strandde zonder benzine op de A2 bij Budel, waar hij uren op hulp moest wachten. De politie Cranendonck en Heeze-Leende plaatste vrijdagavond het opmerkelijke verhaal op Facebook.

Radeloos liep de man over de vluchtstrook op de A2. Voorbijgangers belden het alarmnummer, waarna agenten op zoek gingen naar de man. Hij gaf aan met een jerrycan onderweg te zijn naar het dichtstbijzijnde tankstation.

Via een praatpaal had hij daarvoor al de hulp ingeroepen van Rijkswaterstaat. De agenten gaven aan dat de man niet meer over de vluchtstrook mocht lopen. Vervolgens vertrokken ze weer.

Geen geld
Een halfuur later kreeg de politie opnieuw een melding van een voetganger op de vluchtstrook van de A2. Het ging om dezelfde man. Hij vertelde dat zijn auto was verdwenen terwijl hij bij de praatpaal stond te wachten op hulp. Het vullen van de jerrycan was niet gelukt, want de onfortuinlijke Limburger kwam erachter dat hij geen geld bij zich had.

Navraag van de politie bij Rijkswaterstaat leerde dat Rijkswaterstaat de auto had getakeld vanwege de veiligheid. De agenten boden de man een lift aan naar de stallingsplaats van Rijkswaterstaat in Leende. Daar deed zich het volgende probleem voor, want het takelbedrijf had geen brandstof voor de auto van de man.

Emoties lopen op
Op dat moment werd het de pechvogel even te veel. Zijn gezondheid bleek ook instabiel te zijn en dat was voor de agenten reden om een stapje extra te zetten voor hem. Ze besloten de jerrycan zelf te vullen en het bedrag voor te schieten.

De jerrycan moest nog wel teruggevonden worden, want de man had deze ergens langs de A2 achtergelaten. Toen agenten de jerrycan hadden gevonden, vulden ze die en reden ze terug naar Leende waar de man stond te wachten.

Auto start niet meer
De gifbeker moest helemaal leeg. Toen de tank gevuld was met de inhoud van de jerrycan, startte de auto niet meer. Het takelbedrijf schoot te hulp en kreeg met behulp van een accustarter de auto aan de gang.

Na uren van oponthoud, frustratie en ellende kon de man zijn weg vervolgen. Hij beloofde het voorgeschoten geld snel terug te betalen.

print corrigeer
Publicatie: zaterdag 13 februari 2016 - 14:53
Auteur: Bart Elzendoorn