Na woningbrand met niets op straat: Helmonders helpen gezin letterlijk uit de brand

HELMOND - Corrie van Esch en haar gezin uit Helmond stond vrijdagnacht van het ene op het andere moment met niets op straat. Door een vlam in de pan stond binnen de kortste keren het hele huis aan de Pieter de Hooghstraat in brand. Waarschijnlijk is de brand in een moment van onoplettendheid ontstaan. Gelukkig kon het gezin samen met de huisdieren het huis net op tijd verlaten.

Het hele huis is uitgebrand en van alle spulletjes die ze hadden, is niets meer over. Om Corrie en haar gezin er bovenop te helpen is Marcel Aarts van Samen Sterker Helmond een inzamelingsactie gestart.

Minima helpen
De Helmondse stichting helpt Helmonders die van een minimuminkomen moeten rondkomen. Van Esch, die zelf ook iedere maand de eindjes aan elkaar moet zien te knopen, zette zich zelf ook in voor de stichting die de armere Helmonder helpt.

Na de woningbrand stond Van Esch met alleen nog maar een badjas aan letterlijk op straat. “Het is echt fantastisch dat zoveel Helmonders mij willen helpen, dat doet me echt goed.” Ook door haar eigen familie wordt Van Esch geholpen. "Corrie staat ook altijd voor iedereen klaar, ondanks haar slechte gezondheid, dan kun je haar niet in de kou laten staan", aldus Patricia Swinkels.

Kleding en hondenbrokken
Haar huis is door de brand onbewoonbaar. “Ik heb geen huis meer en zelfs de boodschappen die ik van mijn laatste geld gedaan heb, zijn er niet meer.” Volgens Marcel Aarts die via Facebook oproep plaatste om spullen in te zamelen, wordt er massaal gereageerd.

“Van tafels en stoelen tot keukengerei, het is echt fantastisch om te zien dat Helmonders elkaar zo willen helpen.” Ook wordt er al volop kleding en zelfs hondenbrokken aangeboden.

Momenteel verblijft het gezin verspreid over de stad bij vrienden en familie. Maar een ander eigen huis heeft het gezin voorlopig nog niet. “Zo goed als ik geholpen word door stadsgenoten, van de woningbouwvereniging heb ik nog steeds niets gehoord.”

print corrigeer
Publicatie: zaterdag 13 februari 2016 - 19:02
Auteur: Rob van den Broek