Drukke zaterdagavond voor hulpverleners: hier ging het onder andere mis op de weg

EINDHOVEN - Het was voor de hulpdiensten zaterdagavond bijzonder druk op de weg. Op verschillende plekken in Brabant kwamen automobilisten in de penarie te zitten. Een overzicht.

Breda: verkeerslicht geramd
De reeks ongelukken begon in Breda. Daar reed een automobilist tegen een verkeerslicht op de Backer en Ruebweg. De bestuurder raakte daarbij gewond. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Bergen op Zoom: auto duikt sloot in
Vervolgens was het hommeles op een afrit van de snelweg A58 richting Bergen op Zoom. Daar kwam een auto met de neus in de sloot terecht. De bestuurder raakte daarbij gewond. Vanwege het ongeluk werd een rijbaan van de weg een tijd afgesloten.  

Mierlo: man rijdt zichzelf klem
En toen was er Mierlo, waar een automobilist de macht over het stuur verloor. Hij belandde met zijn wagen precies tussen twee paaltjes. De man kreeg zijn wagen niet meer aan de praat, waardoor hij feitelijk opgesloten zat in zijn eigen auto. De brandweer redde hem. Mogelijk had de man te diep in het glaasje gekeken.

Veghel: auto over de kop
Iets later op de avond gebeurde er een ongeluk op de Pastoor Clercxstraat in Veghel. Daar raakte een auto met een ouder echtpaar een boom. Vervolgens kwam de auto op zijn dak terecht. De man wist uit de auto te klimmen. Zijn vrouw zat nog klem. Zij werd later door hulpverleners bevrijd. Ze zijn met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Veldhoven: tegen lantaarnpaal geknald
Ruim een uurtje later was het raak in Veldhoven. Op de Heemweg raakte een auto van de weg. De wagen botste tegen een lantaarnpaal. De bestuurder werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De toedracht van het ongeluk is niet bekend.

Bavel: vrouw belandt in berm
Tegen middernacht, vloog er op de A27 bij Bavel een auto uit de bocht. De wagen belandde in de berm. De bestuurster, een 51-jarige vrouw uit Oosterhout, bleek flink te hebben gedronken. Ze blies 760 ug/l, 3,5 keer zoveel als is toegestaan. Haar rijbewijs is ingenomen. Een omstander pakte haar autosleutels af omdat ze aanstalten maakte om verder te rijden.

Udenhout: dronken bestuurder rijdt door na aanrijding
Rond tien voor een kreeg de politie de melding van een aanrijding op de N65 tussen Udenhout en Biezenmortel. Een 38-jarige vrouw uit Nijmegen bleek te zijn aangereden door een Audi met daarin twee mannen. Ze vertelden haar dat ze naar hun werk moesten en reden vervolgens door. Even later werd gemeld dat de Audi langs de N65 stond in de richting Den Bosch. Er zaten inderdaad twee mannen in en de bestuurder voldeed aan het signalement. Hij kwam wankelend uit zijn auto en viel tegen het portier. Hij blies 665 ug/l, drie keer te veel. De automobilist (58) uit Ammerzoden kon zijn rijbewijs inleveren. Bij de aanrijding raakte niet gewond.  

Den Bosch: Scooterrijder gaat stevig onderuit
Een scooterrijder is zaterdagnacht stevig onderuit gegaan op de Kooikersweg in Den Bosch. De bestuurder van de scooter raakte daarbij gewond. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De ernst van zijn verwondingen is niet bekend.

print corrigeer
Publicatie: zondag 21 februari 2016 - 00:46
Auteur: Yoeri Nijs