16 steekwonden en zware hersenbeschadiging: Helmonder (22) vecht voor zijn leven op intensive care

HELMOND - De 22-jarige man die zondagavond zwaargewond werd gevonden in een huis in Helmond, ligt met zestien steekwonden en zware hersenbeschadiging in het ziekenhuis. Dat bevestigt een familielid aan Omroep Brabant. Het slachtoffer ligt in kritieke toestand op de intensive care. “Hij vecht voor zijn leven”, vertelt zijn oom.

Volgens de politie ligt het slachtoffer inderdaad in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis. “Maar er is geen sprake van acuut levensgevaar”, aldus een woordvoerder.

'Het kan alle kanten op'
Het slachtoffer is maandag aan zijn verwondingen geopereerd. “De operatie is goed gegaan, maar het is echt niet zo dat hij buiten levensgevaar is. Het kan nog alle kanten op”, zegt de oom vanuit het ziekenhuis.

Het onderzoek naar de vermoedelijke steekpartij in het huis aan de Jan Stevensstraat ging maandag verder. De politie wil bevestigen noch ontkennen of er sprake is van een misdrijf. “We zijn nog volop bezig met het onderzoek en sluiten geen enkel scenario uit”, aldus de politiewoordvoerder.

'Wij weten wat er is gebeurd'
De politie onderzocht maandag in de straat of er sprake is van een misdrijf. De familie van de 22-jarige Helmonder zegt te weten wat er is gebeurd. “Maar daar kunnen we in het belang van het onderzoek nog niets over zeggen”, aldus de oom.

Omwonenden lieten zondagavond weten dat het huis waarin de man gevonden werd een antikraakpand is. Er zijn nog geen arrestaties verricht.

print corrigeer
Publicatie: zondag 21 februari 2016 - 19:30
Auteur: Sebastiaan Quekel