Man (22) die zwaargewond werd gevonden in huis Helmond nog altijd in ziekenhuis: verdachte opgepakt

HELMOND - De 22-jarige man die vorige maand zwaargewond werd gevonden in een huis in Helmond, ligt nog altijd in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis. Een 26-jarige man uit Oirschot is donderdagochtend door de politie opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de ernstige mishandeling. Dat meldt de politie donderdag.

De 22-jarige Helmonder werd die bewuste zondagavond naar een ziekenhuis gebracht. Voor zijn leven werd gevreesd. Familieleden vertelden dat het slachtoffer met zestien steekwonden in het ziekenhuis werd opgenomen. Dat klopt niet, benadrukt politiewoordvoerder Dion Luijten. “Het slachtoffer werd met ernstig hoofdletsel opgenomen in het ziekenhuis.”

De afdeling forensische opsporing van de politie deed in samenwerking met medewerkers van het NFI sporenonderzoek in het huis. De recherche in Helmond begon tegelijkertijd een onderzoek, waarbij zoveel mogelijk getuigen en mensen in de buurt van het slachtoffer werden gehoord.

ZIE OOK: 16 steekwonden en zware hersenbeschadiging: Helmonder (22) vecht voor zijn leven op intensive care

Voortvluchtig
De combinatie van de vele verklaringen en de uitkomsten van het sporenonderzoek bracht de politie op het spoor van de 26-jarige man uit Oirschot. Volgens de politie was hij op de vlucht. Hij werd op een onbekend adres in Kerkrade opgepakt.

Inmiddels zit de verdachte in een Eindhovense politiecel. Hij wordt verdacht van tot poging doodslag en diefstal met geweld.

Buiten levensgevaar
Het onderzoek naar de ernstige mishandeling gaat ook na deze arrestatie onverminderd door. De 26-jarige man wordt de komende dagen uitgebreid over zijn vermoedelijke rol gehoord.

Het slachtoffer is inmiddels buiten levensgevaar, maar zijn toestand is nog altijd zorgwekkend.

print corrigeer
Publicatie: donderdag 24 maart 2016 - 11:27
Auteur: Sebastiaan Quekel