'Hoi lieve fans, heel erg bedankt', boyband Mainstreet stopt er na vijf jaar mee

EINDHOVEN - Boyband Mainstreet stopt ermee. Na vijf jaar hebben de bandleden besloten om ieder hun eigen weg te gaan. "We willen nu allemaal onze eigen kant op", vertelt de Eindhovense Owen Playfair bij RTL Boulevard.

"Hoi lieve fans, heel erg bedankt voor de afgelopen vijf jaar waarin jullie ons heel erg hebben gesteund", zeggen de vier jongens in een afscheidsfilmpje op Twitter. "Dankzij jullie hebben we een heel mooie tijd mee mogen maken." De jongens wisten in de afgelopen jaren de harten van veel meisjes sneller te laten kloppen."We zijn nu achttien jaar. We hebben zo ongeveer alles bereikt", zegt Rein van Duivenboden uit Waalre bij Boulevard. Naast zingen, acteert hij ook. Zo speelde hij in de film Pestkop. Binnenkort zal hij ook te zien zijn in een nieuwe film Hart Beat, meldt RTL Boulevard.

Goodbye
Met het aankondigen van hun afscheid, brengen ze ook hun laatste plaat uit. Het nummer heet zeer toepasselijk 'Goodbye'. Naast een laatste single is er ook een afscheidsconcert op 19 juni in Utrecht. De kaarten hiervoor gaan zaterdag in de verkoop.

The Voice Kids
De vier jongens kwamen in 2011 bij elkaar toen ze meededen aan het programma The Voice Kids. Niemand wist toen de volgende ronde te halen, maar ze bundelden de krachten en begonnen met de band Mainstreet.

Het bekendste en hoogstgenoteerde liedje van de groep is 'Mind is blown'. Hun eerste album 'Breaking the rules' kwam zelfs op nummer één in de album top 100. Maar nu komt er toch echt een eind aan.

print corrigeer
Publicatie: woensdag 6 april 2016 - 20:50
Auteur: Christel van der Meer