'Als je je ogen dichtdoet, denk je dat je Elvis hoort', zanger Bouke misschien wel beste vertolker

EINDHOVEN - Elvis leeft! Je zou het bijna denken als je Bouke bijvoorbeeld ‘In The Ghetto’ hoort zingen. De zanger uit Emmen won in 2009 het televisieprogramma ‘Waar is Elvis’ en kwam daarna in contact met de officiële Nederlandse fanclub Elvis Matters. Zondag geeft hij samen met de Elvis Matters band, een orkest en backing vocals een moederdagconcert in Theater De Schalm in Veldhoven.

Onder de noemer ‘Mama likes the roses’ komen zondag nummers voorbij die zich volgens Michel van Erp van fanclub Elvis Matters prachtig lenen voor zo’n moederdagconcert. “Er is een speciale setlist samengesteld die Bouke gaat zingen. De ballads kunnen perfect worden gebracht, maar ook de nummers in Las Vegas stijl.”

Lange avond vol muziek
Het wordt voor de fans een lange avond vol muziek. Bouke: “Het is een setlist van 44 nummers. Nummers die Elvis vroeg in z’n carrière bracht zoals Heartbreak Hotel en Guitar Man, tot nummers die mensen niet zo goed kennen zoals I’m Leavin’ en It’s Midnight. Dat zijn hele mooie ballads.”

Volgens Michel van Erp is Bouke de beste vertolker van het werk van Elvis. “Hij heeft in Amerika ook met muzikanten opgetreden die vroeger met Elvis op het podium stonden. Bij hen viel de mond open: jeetje hoe kan dit? Hoe is dit mogelijk?, dachten ze. Ze merkten meteen dat hij vanuit z’n hart zingt en de passie in zich heeft. Dat heeft al mooie concerten opgeleverd.”

Bouke is zichzelf op het podium
Bouke beweegt niet zoals Elvis op het podium. “Wij proberen op een eerlijke manier de nummers te brengen, puur vanuit onszelf. Dat mensen, als ze hun ogen dichtdoen, denken dat ze Elvis horen dat is mooi.” Het concert in De Schalm is bijna uitverkocht.  

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 3 mei 2016 - 13:22
Auteur: Niek de Vries