Aantal 65-plussers met een baan verdubbeld van 100.000 naar 200.000

EINDHOVEN - Het aantal 65-plussers met een baan is de afgelopen tien jaar verdubbeld van 100.000 naar 200.000. Dat zegt Ton Wilthagen, hoogleraar Arbeidsmarkt aan de Tilburg University, donderdag het tv-programma Booming Brabant. Werkzoekenden tussen 50 en 65 jaar daarentegen komen nauwelijks aan de bak. Onlangs is de campagne ‘Open voor 50 plus’ gestart om deze groep werklozen weer aan het werk te krijgen.

Ouderenwerkloosheid. Slechts drie procent van de ouderen boven de 50 jaar vindt bij werkloosheid een nieuwe baan. Met een gezamenlijke campagne proberen UWV, werkgevers en uitzendbureaus daar een einde aan te maken en bedrijven te verleiden ouderen in dienst te nemen.

Ambassadeur John de Wolf
Minister Lodewijk Asscher stelde zelfs oud-voetballer John de Wolf aan als ambassadeur ouderenwerkloosheid. “Hij zal bij bedrijven de vooroordelen over oudere werknemers moeten wegpoetsen”, zegt Ton Wilthagen. "Als vijftigplussers zonder werk komen, dan is er bijna geen weg meer terug naar de arbeidsmarkt.Werkgevers vinden het risico te groot om ouderen aan te nemen. Oudere werknemers worden gezien als duur, minder productief en vaker ziek”, somt de hoogleraar op.

Dat klopt niet altijd, vindt Wilthagen: “Ouderen zijn niet vaker ziek, maar het herstel duurt soms langer. Het afnemen van de productiviteit klopt evenmin. Ouderen compenseren dat met hun werkervaring. Werknemers op leeftijd zijn daarentegen een stuk flexibeler dan hun jongere collega's. Ze kunnen makkelijker een uurtje doorwerken, terwijl jongere werknemers naar huis moeten om bijvoorbeeld hun kind van de crèche af te halen.”

Breekpunt
Volgens Wilthagen zit het werkelijke probleem van de ouderenwerkloosheid in de huidige wet- en regelgeving. “Met name het twee jaar doorbetalen van een zieke werknemer is voor veel werkgevers een breekpunt. Voor 65-plussers geldt dat niet. Een werkgever hoeft een zieke 65-plusser maar dertien weken door te betalen. Bovendien mag er meerdere keren een tijdelijk contract worden aangeboden aan een 65-plusser. Je ziet nu dat een 65-plusser fluitend naar zijn werk gaat en dat een 65-minner nog steeds in de kaartenbak zit, op zoek naar een baan.”

Als het aan de Tilburgse hoogleraar ligt wordt de lijn voor 65-plussers ook doorgetrokken naar de categorie werkzoekenden tussen 50 en 65 jaar. “Er is politieke belangstelling om voor deze groep de loondoorbetaling bij ziekte aan te passen. Waarschijnlijk gebeurt dat in de volgende kabinetsperiode.”

Toch gloort er licht aan de horizon. Volgens een prognose zijn in 2020 de helft van alle volwassenen vijftig jaar of ouder. “De Brabantse economie zal dan voor een groot deel draaien op vijftigplussers. Bedrijven kunnen dan echt niet meer om een vijftigplusser heen.”

Lees alles over de Brabantse economie en 'Booming Brabant' op omroepbrabant.nl/boomingbrabant. 'Booming Brabant' is ook te bekijken via Uitzending Gemist. Ook op het YouTube-kanaal van Omroep Brabant is het wekelijkse businessprogramma te zien.

print corrigeer
Publicatie: donderdag 12 mei 2016 - 18:36
Auteur: Corné Verschuren