Europees Kampioenschap voor koeien: Camilla is er klaar voor!

ELSENDORP - Een Europees Kampioenschap voor de mooiste koe. Het bestaat echt ! Aan het EK koe, op 17 en 18 juni in Frankrijk , doen drie dames mee uit onze provincie. Zwartbont koe Zandenburg Meridian Camilla van de familie Sommers uit Elsendorp staat nu nog achter slot en grendel.

De koe moet vier weken in quarantaine voordat zij naar het Europees Kampioenschap in Colmar in Frankrijk afreist. Camilla mag naar het EK omdat zij bij de nationale keuring in Zwolle afgelopen december eerste werd. "Er zit potentie in de vooruitgang van Camilla", zegt melkboer Pieter Sommers vol trots.

Dikke uiers
Een koe is een koe. Maar voor Pieter bestaat er wel degelijk verschil. Waarom is Camilla zo'n mooi meisje? "Camilla heeft een geweldig lang lichaam, erg goede benen en een heel beste uier."

Vrouw of koe
Pieter kijkt bijna verliefd naar zijn koe. Ze wordt helemaal in de watten gelegd. Toch zit Pieter liever bij z'n vrouw in de huiskamer. "Ik houd het meeste van mijn vrouw, want daar heb ik wel 24 uur mee te maken. Terwijl ik die koe maar een paar uur per dag zie."

Andere deelnemers
Naast Camilla mogen ook Emma 220 van Barendonk Holsteins in Beers en Copaboka 7 van De Rith Holsteins in Breda naar Frankrijk volgende maand.

In 2013 was onze provincie ook al ruim vertegenwoordigd op het Europees Kampioenschap koe.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 13 mei 2016 - 14:47
Auteur: Floyd Aanen