Met z'n allen Douwe Bob kijken en hakken op Paul Elstak: genoeg te doen met Pinksteren

EINDHOVEN - Lekker een lang weekend dankzij Pinksteren en er is ook nog eens van alles te doen in de provincie. Helaas, het weer werkt niet echt mee, want het wordt een stuk kouder, bewolkt en er vallen buien. Maar dat vergeet je vast als je lekkerste culinaire hoogstandjes proeft op het Hapstapfestival in Tilburg of als je losgaat in een van de tenten van Harmony of Hardcore. We hebben de in het oog springende evenementen voor je op een rij gezet:

Zaterdag viert Philips zijn 125-jarig bestaan in Eindhoven. In het Klokgebouw, Evoluon, Philips Museum en Philips Stadion zal het gonzen van de activiteiten en alles is gratis. Er is muziek en je kunt met de kampioensschaal van PSV op de foto.Nieuwe bisschop
Nog een bijzondere gebeurtenis zaterdag is de installatie van de nieuwe bisschop in Den Bosch. De dienst in de Sint Jan wordt geleid door de aftredende bisschop Antoon Hurkmans. Overigens is de installatie ook vanaf halfelf live te volgen op de kanalen van Omroep Brabant.

Tilburg heeft zaterdag twee grote publiekstrekkers. De binnenstad verandert vanaf tien uur 's avonds in de grootste rommelmarkt van Nederland. In het centrum staan meer dan 750 kramen waar je voor een prikkie de mooiste tweedehands spullen op de kop kunt tikken. Bijzonder aan de Meimarkt is dat hij de hele nacht open is tot zondagmiddag vijf uur.Eten!
Wie van eten houdt kan het hele weekend terecht in de Interpolistuin in Tilburg. De restaurants uit de binnenstad presenteren daar hun meest bijzondere gerechten aan het publiek. Ook in Roosendaal is er zaterdag een hapstap evenement.

Al helemaal stijf uitverkocht is Harmony of Harcore in Erp. Met namen als Paul Elstak en Dr. Peacock krijg je gegarandeerd snoeiharde beats voor je kiezen. Lekker losgaan dus.Lil' Kleine en Fedde Le Grand
Nog niet uitgefeest? Dan kun je een dag later terecht op 7th Sunday in Erp. De 37.500 kaarten voor dit feest waren ook snel uitverkocht. Onder meer Fedde Le Grand, Lil' Kleine en Steve Aoki treden op. Omroep Brabant is erbij! Check zondag omroepbrabant.nl voor foto's van het festival.  

In Breda is het jaarlijkse Spanjaardsgat Festival met tot en met 22 mei iedere dag een ander programma. Zo kunnen Eerste pinksterdag salsadansers hun hart ophalen tijdens dansfeest Salsa in de Haven. DJ's van Salsa Breda en de nationale band Accion con Clave zorgen voor de muziek.Liefhebbers van Jazz kunnen naar Den Bosch waar weer Jazz in Duketown wordt gehouden. Het hele weekend treden op allerlei plekken in de stad jazz-artiesten op. Misschien kom je onze collega nog wel tegen die foto's gaat maken. Die foto's vind je zondag terug op omroepbrabant.nl.

Douwe Bob
Zaterdag zitten we natuurlijk massaal voor de buis om Douwe Bob aan te moedigen. In Ossendrecht kun je het allemaal nog leuker beleven tijdens het evenement 'Songfestival Live Ossendrecht' waar je met z'n allen mee kunt kijken op een groot scherm naar de liedjes en individueel punten kunt geven aan de favorieten.Het is maar een fractie van de evenementen die worden georganiseerd. Zo is er ook nog de jaarlijkse Roparun, houden verschillende boeren open huis op Tweede Pinksterdag en kun je op diezelfde dag kastelen bezoeken tijdens de Nationale Dag van het Kasteel. Genoeg te doen dus.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 13 mei 2016 - 19:52
Auteur: Mathijs Pennings