'Getackeld in blessuretijd', nog geen kunstgrasveld voor Wilhelmina '26

WIJK EN AALBURG - De publieke tribune van de raadszaal in Wijk en Aalburg kleurde dinsdagavond zwart en geel. Op de agenda van de raadsvergadering stond namelijk het kunstgrasveld dat aan voetbalclub Wilhelmina '26 beloofd was.

"Bij buurclub Noad '32 stond het water net iets hoger aan de lippen dan bij ons", vertelt voorzitter van Wilhelmina 26, Henk Treffers. Beide Wijk en Aalburgse clubs was een kunstgrasveld toegezegd door de gemeente, maar bij Noad '32 is het vanwege de situatie eerder aangelegd. "Toen kwam er een andere wethouder die vindt dat het teruggedraaid kan worden. We worden eigenlijk getackeld in blessuretijd."

Tot nu toe geen kunstgras voor Wilhelmina '26 dus. Dinsdagavond liet de gemeenteraad zich informeren over de zaak en de voetbalclub greep dat moment aan om in de raadszaal haar verhaal te doen. Twistpunten zijn de kosten en nut en noodzaak. "Bij besturen hoort keuzes maken en in dit geval pakt dat niet gunstig uit voor Wilhelmina", vertelt wethouder Wijnand van der Hoeven. "Die hadden verwacht dat veld te krijgen, dus ik snap de teleurstelling."

De gemeenteraad beslist of ze mee gaat met het plan van de wethouder of niet. De raad kan dus beslissen dat het kunstgrasveld er alsnog komt. "Ik hoop dat de raad met ons mee gaat", geeft Treffers nog aan. De club moest afgelopen seizoen trainingsaccommodaties bijhuren om alle trainingen te kunnen geven. "12 juli valt de definitieve beslissing. Ik hoop dat het in ons voordeel is."

print corrigeer
Publicatie: woensdag 29 juni 2016 - 00:02
Auteur: Rob van Kaathoven