De Lage Landen stopt als hoofdsponsor van Eindhovense marathon

EINDHOVEN - De Eindhovense marathon moet op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. De Lage Landen (DLL) stopt na de komende editie als geldschieter van het grootste Brabantse loopevenement.

De financiële dienstverlener is dan 23 jaar als sponsor aan het evenement verbonden geweest. DLL werd in 1994 sponsor van de Eindhovense Marathon, de laatste jaren was het bedrijf hoofdsponsor. Sinds dat moment ligt de finish van de marathon ook voor het hoofdkantoor aan de Vestdijk.

Vijftien maanden om nieuwe hoofdsponsor te zoeken
Edgar de Veer, directeur van de Eindhovense marathon, baalt van het besluit, maar is zijn geldschieter ook dankbaar:
“De samenwerking heeft ons geholpen het evenement te ontwikkelen van een lokaal hardloopevenement naar een stadsfeest met internationale uitstraling. Natuurlijk vinden we het heel erg jammer dat DLL het contract als hoofdsponsor niet verlengt, maar we waarderen het enorm dat zij dit tijdig hebben aangegeven. Het geeft ons als organisatie ruim de tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe of andere partij die interesse heeft in het hoofdsponsorschap. Met nog 15 maanden te gaan tot de 34e editie in 2017 en de enorme groei die we doormaken, hebben wij er alle vertrouwen in dat we volgend jaar een nieuwe hoofdsponsor kunnen presenteren.’’

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 26 juli 2016 - 13:53
Auteur: Job van der Zon