Brabant is heel anders dan India: 'Iedereen houdt zich hier aan de verkeersregels'

EINDHOVEN - Volgende week barst het introductiefeest voor de nieuwe studenten aan de TU Eindhoven los. De internationale studenten nemen nu al intrek in hun nieuwe onderkomen, zoals bijvoorbeeld het gloednieuwe Aurora-gebouw. Het is nog even wennen: "In India volgen wij niet echt de verkeersregels, hier rijdt iedereen zo ordelijk."

Voor Aravind Murugan uit India is de spiksplinternieuwe studio ideaal. “Alles is helemaal nieuw. Een bed, een kast, een badkamer en een keuken.” De komende twee jaar blijft hij in Eindhoven, daarna gaat hij verder met zijn studie in Berlijn.

Het Auroragebouw is speciaal voor de studenten neergezet en torent hoog boven het naastgelegen sportcomplex uit. Op de begane grond zit een fietsenstalling. “Ik heb ook al een fiets gekocht, die heb je hier echt nodig.”

Stratumseind herkennen mensen
Deze week staat voor de internationale studenten vooral in het teken van praktische zaken. Een Nederlandse bankrekening, een beginnerscursus Nederlands en een assertiviteitscursus. In totaal starten zo'n 480 nieuwe buitenlandse studenten aan een studie in Eindhoven. De eerste Nederlandse woordjes komen er al vrij goed uit en de straatnaam Stratumseind wordt opvallend veel herkend.

Langzaam maar zeker wennen de nieuwe Eindhovenaren aan hun nieuwe woonplaats. Een groepje andere studenten in India moest vooral aan het verkeer wennen. “India volgen we niet echt de verkeersregels, maar hier rijdt iedereen heel ordelijk.”

print corrigeer
Publicatie: donderdag 11 augustus 2016 - 18:54
Auteur: Rob van Kaathoven