Frans Bauer sluit met eerste single in 2 jaar moeilijke periode af: 'De reacties zijn fenomenaal'

FIJNAART - "Mijn website lag plat en op Facebook stromen de reacties binnen. Ik dacht dat ik alles had meegemaakt op mijn 42e, maar dit slaat echt alles. Prachtig en te gek." Frans Bauer is enorm onder de indruk van het enthousiasme waarmee de teaser van zijn eerste nieuwe single in twee jaar tijd is ontvangen.

Met de lancering van de nieuwe single 'Een beetje verliefd' sluit Frans een moeilijke periode in zijn leven af.

Hij plaatste een stukje van 'Een beetje verliefd' vanochtend op zijn Facebook en website. Dat was spannend voor de zanger uit Fijnaart omdat hij met de lancering van het nummer teruggrijpt naar de oude Bauer: het levenslied."Je weet dat de afgelopen twee jaar met het overlijden van mijn vader niet de mooiste voor mij waren. Op sommige vlakken kom je dan jezelf tegen. Ik wilde weer terug naar de kern."

Frans probeerde eerder allerlei stijlen uit, zoals de polka. "Op een gegeven moment ben ik gaan zoeken en kijken naar wat de grote zenders wilden draaien. Dat was leuk, maar je bent dan minder bezig met echt je hart volgen met liedjes die iets te betekenen hebben. Wat ik nu heb gemaakt ligt veel dichter bij mij. Het is veel persoonlijker."

Een album met een lach en een traan
De single 'Een beetje verliefd' en het album dat binnenkort verschijnt zijn dus gewaagde stappen voor Frans. Des te groter was de onzekerheid en spanning die hij voor de lancering van de single voelde. "Die spanning is nu helemaal weg. Die reacties zijn echt fenomenaal. Het album is helemaal echt het levenslied. Een album met een lach en een traan."

Frans is er vooral ook trots op dat alles aan 'Een beetje verliefd' super-Brabants is. "Het is echt een kei Brabants product. De clip is in Den Bosch opgenomen. Alle muzikanten, zoals trompettisten en violisten komen uit Brabant en ik schreef alles samen met Laurens van Wessel uit Zegge."

Ik kom langs!
De volledige single en clip worden komende week gelanceerd. Om het ouderwetse Frans Bauergevoel kracht bij te zetten is 'Een beetje verliefd ook op cd te bestellen. Komende vrijdag brengt hij de single ten gehore bij Edwin Evers. "Maar ik kom natuurlijk ook nog langs bij Omroep Brabant om uit volle borst mijn single te zingen. Dat beloof ik!"

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 2 september 2016 - 10:57
Auteur: Mathijs Pennings