Baas boven baas! Waldo loopt drie afstanden tijdens Marathon Eindhoven

SON EN BREUGEL - Als het lukt, dan levert Waldo van Hemert op zondag 9 oktober een unieke prestatie. De triatleet uit Son en Breugel wil tijdens de marathon van Eindhoven drie afstanden afleggen: de tien kilometer, de halve en de hele marathon. In totaal rent hij 73,3 kilometer.

De kans dat het lukt schat hij op tachtig procent. "Deels is afhankelijk van het weer. Vijftien graden en windstil, dat zou ideaal zijn. En natuurlijk hoe ik me op die dag voel. Als ik een slechte dag heb, dan ga ik het niet redden", voorspelt Van Hemert.

Extra voedselposten
Alles moet kloppen op zondag 9 oktober. "Het gevaar? Dat ik te veel energie verspil tijdens de hele marathon. Ik ben gewend om hard mee te starten met de jongens voorin. Dat moet ik niet doen."

De verzorgingsposten van Marathon Eindhoven zijn voor de van oorsprong triatleet niet toereikend. "Ik moet meer eten om overeind te blijven." Van Hemert heeft daarom de hulp ingeschakeld van zijn familie en vrienden. Zij staan langs het parcours en voorzien de atleet uit Son en Breugel van de broodnodige suikers.

Veel eten
En dat laatste is essentieel. "Het is niet goed voor je lichaam om zo'n afstand te lopen. Dus dat doe je ook niet tijdens de training. Voeding is heel belangrijk. Mijn lichaam moet leren om voeding op te nemen. Daarom eet ik ook tijdens hele korte trainingen. Dat is eigenlijk ongekend."

print corrigeer
Publicatie: zondag 2 oktober 2016 - 07:00
Auteur: Martin Milicevic