Leerlingen basisschool De Driestam klaargestoomd voor Marathon Eindhoven

EINDHOVEN - Aan de marathon van Eindhoven doen iedere jaar duizenden kinderen mee. De jonge atleten hebben dit jaar de keuze uit twee afstanden: 1,5 of 4,5 kilometer. Om goed voorbereid aan de start te verschijnen, kregen leerlingen van basisschool De Driestam in Eindhoven een hardlooptraining van El Mostafa Nechchadi en Jos van den Broek, twee hardloopdeskundigen.

Laatstgenoemde heeft dertien marathons achter zijn naam staan. Maar zijn prestaties verbleken bij die van Mostafa. De Amerikaan van Marrokaanse afkomst liep in 1987 zijn  beste tijd ooit: twee uur, tien minuten en negen seconden. Tijdens de Olympische Spelen in Seoul, een jaar later, werd hij gezien als een van de favorieten voor de eindzege.

Hardlooptrainingen
Tegenwoordig verzorgt Mostafa hardlooptrainingen. Zijn doel in Nederland? "Ik wil kinderen enthousiast maken voor het hardlopen. Sporten zoals voetbal, hockey en basketbal zijn populair in Nederland, maar ik wil ook dat kinderen gaan hardlopen", aldus Mostafa.

Rond de Marathon van Eindhoven is Mostafa op verzoek van de organisatie in Nederland te vinden. Hij geeft dan onder meer hardlooptraining aan basisscholen die meedoen aan de Eindhovense marathon. Merel van den Boom van basisschool De Driestam in Eindhoven: "Meer dan honderd leerlingen doen ieder jaar mee aan de marathon. Wij proberen met onze school flink sportief te zijn."

Gezond
Dat veel bewegen belangrijk is, weten ook de kinderen. "Want als je dat niet doet, word je dik", zegt Eva. Zij loopt zondag de Mini Marathon, een afstand van 4,5 kilometer.

print corrigeer
Publicatie: maandag 3 oktober 2016 - 10:36
Auteur: Martin Milicevic