BMX'er Tom springt over de deelnemers van de Eindhovense marathon heen

EINDHOVEN - Doe je zondag mee aan de Marathon Eindhoven? Dan moet je niet vergeten om een keer omhoog te kijken. Grote kans dat je dan Freestyle BMX 'er Tom van den Bogaard een vette truc ziet doen boven je hoofd.

Van den Bogaard is door de organisatie gevraagd om op Strijp-S over de hoofden van de deelnemers te springen. Pal voor het Klokgebouw worden twee schansen geplaatst. Een voor de sprong en een voor de landing.


Groot talent
Veel gevaar lopen de deelnemers overigens niet, verzekert de 20-jarige Van den Bogaard. "Ik moet in ieder geval zorgen dat ik hard en hoog genoeg ga. Het is met name de landing waar het eventueel fout zou kunnen gaan."

De organisatie van Marathon Eindhoven heeft niet de eerste de beste BMX'er van de straat geplukt. Van den Bogaard wordt gezien als een groot talent. Hij won onder meer de finale van het BNN-programma The Freestyle Games.

Mooie show
Volgens de BMX'er uit Aarle-Rixtel kunnen de lopers zich opmaken voor een mooie show boven hun hoofden. "Het is altijd mooi om een truucje te doen. Dat gaan we dus sowieso proberen", aldus Van den Bogaard.

print corrigeer
Publicatie: maandag 3 oktober 2016 - 13:59
Auteur: Martin Milicevic