50 kinderen kunnen voetballen omdat contributie wordt betaald door Jeugdsportfonds

EINDHOVEN - Bij de Eindhovense amateurclub Unitas'59 rekenen ieder jaar zo'n 50 kinderen op de steun van het Jeugdsportfonds. Dankzij dat fonds kunnen zij blijven sporten. Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie voor kinderen in gezinnen waar geen geld is om hen te laten sporten. In sommige gevallen worden ook de sportattributen betaald.

Marathon Eindhoven heeft dit jaar het Jeugdsportfonds als goed doel uitgekozen. Goed nieuws, vindt jeugdvoorzitter Anja van der Zande van Unitas'59. "Dat is super! Ik denk dat er meer kinden willen voetballen, maar dat hun ouders die 150 of 160 euro toch nog veel geld vinden. Ook al is dat per jaar."

Klein en dapper
Al decennialang is Van der Zande het aanspreekpunt bij Unitas'59 als het gaat de jeugdteams.  "Klein en dapper noemen ze me hier", zegt ze lachend. Dankzij haar ervaring weet ze feilloos wanneer gezinnen in geldnood zitten.

Dat merkt Van der Zande bijvoorbeeld tijdens het invullen van het aanmeldingsformulier. "Ze laten bijvoorbeeld het bankrekeningnummer weg. Ik ga dan met de ouders praten. Ik laat ze formulier invullen dat naar Stichting Leergeld gaat." Via Stichting Leergeld worden de ouders in contact gebracht met het Jeugdsportfonds.

Crisis
Tot voor kort maakten slechts vier á vijf kinderen gebruik van het Jeugdsportfonds. Maar de laatste jaren ziet Van der Zande een flinke toename. "Dat komt echt door de crisis. Mensen durven ook makkelijker toe te geven dat ze het geld niet hebben, maar dat ze toch graag willen dat hun kinderen sporten", denkt de jeugdvoorzitter van Unitas'59.

print corrigeer
Publicatie: woensdag 5 oktober 2016 - 06:00
Auteur: Martin Milicevic