Kim Wilde kijkt uit naar concert in Eindhoven: ‘Alle mensen in Nederland zijn warm!’

EINDHOVEN - Kim Wilde geeft volgende week donderdag een concert in Muziekgebouw Eindhoven. De Britse zangeres, die in de jaren tachtig meerdere wereldhits scoorde, is vanaf zondag in Nederland voor in totaal zes concerten. Presentator Martin Volder sprak donderdag even met Kim Wilde.

Ze kijkt ernaar uit om naar Nederland te komen. “Ik vertrek vrijdag, dan ga ik eerst naar Duitsland en daarna pak ik de bus naar Nederland. Alle mensen in Nederland hebben een plekje in m’n hart. Ik heb er veel tijd doorgebracht zowel qua werk als privé. M’n beste vriendin woont bijvoorbeeld in Linschoten en ik heb een bijzondere band met Anton Corbijn."Nieuw album in 2017
Kim Wilde is al een jaar bezig met een nieuw album. “We zijn nu aan het kijken wanneer het uit komt. Waarschijnlijk in de tweede helft van volgend jaar. Tijdens de komende concerten hebben we een paar leuke verrassingen in petto en verder veel hits uit het verleden.”

De laatste jaren is Kim Wilde ook actief als radio-DJ. Zo is ze in tien landen te horen met The Kim Wilde 80s Show. In Engeland presenteert ze iedere zondag een programma op Magic Radio. “Ik weet veel over de muziek uit de jaren tachtig en ben erg gepassioneerd over die muziek. Het is hartstikke leuk om op de radio te zijn. Het draait écht om de muziek.”

Passie voor tuinieren
Wat veel mensen niet weten is dat ze naast de muziek ook een enorme passie heeft voor tuinieren. “Ik heb tv-programma’s gepresenteerd en ik run nu een lokaal project. Het is nog steeds een groot gedeelte van mijn leven.”

print corrigeer
Publicatie: donderdag 6 oktober 2016 - 13:29
Auteur: Niek de Vries