Navigeren door Eindhoven tijdens marathon wordt makkelijker met nieuwe 'live routeplanner'

EINDHOVEN - Het verkeer in Eindhoven raakt ieder jaar tijdens de marathon tijdelijk ontregeld. Een aantal wegen is voor kortere of langere perioden afgesloten en er zijn veel omleidingen. Dankzij een nieuwe 'live routeplanner' kunnen bezoekers en inwoners van Eindhoven komende zondag makkelijker op hun bestemming geraken.

De 'live routeplanner' is ontwikkeld door het Eindhovense bedrijf Andes, dat gespecialiseerd is in geografische software. Hier kun je zien welke wegen komende zondag zijn afgesloten.

Real time informatie
Alle oversteekpunten en doorkomsttijden van de snelste en langzaamste loper, zijn verwerkt in de routeplanner. Als een straat wordt vrijgegeven dan sturen medewerkers van Marathon Eindhoven een signaal naar de routeplanner. Dat betekent dat de online navigatie-app altijd up to date is.

Edgar de Veer van Marathon Eindhoven is blij dat bezoekers en inwoners van Eindhoven nu makkerlijker door de stad kunnen navigeren. "Voor veel mensen is de marathon een feest. Maar er zijn ook mensen die het ervaren als overlast. Die mensen proberen we optimaal te faciliteren."

print corrigeer
Publicatie: donderdag 6 oktober 2016 - 17:20
Auteur: Martin Milicevic