Waldo wilde drie afstanden lopen tijdens de marathon, maar moest opgeven

EINDHOVEN - Een unieke prestatie, dat was waar Waldo van Hemert op uit was. De triatleet uit Son en Breugel wilde tijdens de marathon van Eindhoven drie afstanden afleggen: de tien kilometer, de halve én de hele marathon. In totaal zou hij dan 73,3 kilometer rennen, maar hij moest bij 63,3 kilometer de handdoek in de ring gooien.

Het is Van Hemert zondag niet gelukt zijn droom waar te maken. Na de hele en de halve marathon voelde hij zich genoodzaakt te stoppen: "Mijn lichaam heeft het begeven. Het is genoeg". De teller stond op dat moment op 63,3 kilometer, nog steeds aanzienlijk meer dan de meeste deelnemers liepen.

LEES OOK: Baas boven baas! Waldo loopt drie afstanden tijdens Marathon Eindhoven
Familie hielp mee
Omdat de verzorgingsposten van de marathon in Eindhoven niet toereikend zijn voor een triatleet had Van Hemert de hulp ingeschakeld van zijn familie en vrienden. Zij stonden langs het parcours om de sporter van de broodnodige suikers te voorzien. Het heeft niet mogen helpen: "Ik kan niks meer binnenhouden, ik kots alles eruit".

LEES OOK: Nieuw persoonlijk record en tiende plek voor Harm Sengers in zijn laatste marathon

Volgend jaar
Of hij het nog een keer gaat proberen weet Waldo nog niet zeker. "Ik ga heel goed nadenken waar het niet goed is gegaan". De marathon van 2017 staat nog niet definitief in zijn agenda: "We kijken volgend jaar wel weer hoe de vorm is. Het gaat een keer gebeuren!"

print corrigeer
Publicatie: zondag 9 oktober 2016 - 15:57
Auteur: Wim Heesterbeek