Valt het menu van Keukenbazen Bo, Suus en Fenna in de smaak?

VEGHEL - Nog een paar nachtjes slapen en dan barst zaterdag voor tientallen schoolkinderen uit Noordoost-Brabant de Keukenbazen Battle los. De deelnemers koken met producten uit de buurt hun zelfverzonnen menu en moeten daarmee de jury overtuigen. De hoofdprijs? Een dagje achter de schermen kijken bij 24Kitchen.

Om alvast een beetje te oefenen mochten Bo de Visser, Suus van Hout en Fenna Vereijken van het Boekelse team maandag proefkoken met kok Marc van Haandel. In de grote keuken van cateringbedrijf Maison van den Boer in Veghel werden de zelfverzonnen recepten getest. Op het menu staat een carpaccio als voorgerecht, hartige taartjes als hoofdgerecht en als afsluiter een lekker toetje met MonChou en verse vruchten.

Iets teveel ei
Een beetje verlegen staan de meiden toe te kijken hoe kok Van Haandel laat zien hoe je de deegbakjes van de hartige taartjes moet vullen. Daarna gaan ze zelf aan de slag. Het recept van de taartjes bedachten de meiden zelf: "We wilden niet iets normaals maken, dat is ook zo saai", legt Fenna uit.Uitieindelijk is het maar goed dat er maandag nog even getest wordt want als de taartjes in de oven staan, ziet de kok dat de taartjes enorm omhoog komen. "Er zat iets teveel ei in het mengsel dus zaterdag doen we er een eitje minder in".  

Live battle
Keukenbazen is een kookwedstrijd die wordt georganiseerd door AgriFood Capital. Dit is een samenwerkingsverband tussen ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen in Noordoost-Brabant. Met deze wedstrijd wil AgriFood Capital kinderen laten ervaren hoe belangrijk het is om samen aan tafel te gaan en te koken met producten uit de eigen buurt. Van Haandel is positef over de winkansen van zijn team. "Ze zijn enthousiast en gedreven om dit te doen", vertelt hij. "Ik zou niet willen bluffen maar ik denk dat we een grote kans maken. Als zij enthousiast zijn en ik ook, dan moet het zeker goed komen".

De 'Mega Live Kookbattle' is zaterdag 15 oktober. Dan weten we of Fenna, Bo en Suus er met de winst vandoor gaan en dus de échte bazen in de keuken zijn.  

print corrigeer
Publicatie: maandag 10 oktober 2016 - 19:38
Auteur: Daisy Schalkens