Zonder asbest maar mét vijf rode lopers gaat het Theater aan de Parade weer open

DEN BOSCH - Het Theater aan de Parade in Den Bosch legt dinsdagavond niet één, maar vijf rode lopers uit. Dit ter ere van de heropening. Eind juni moest het theater de deuren sluiten omdat er asbest was gevonden.

Na vier maanden gaat het theater dinsdagavond dus weer open. Dit met de voorstelling La Voix Humaine door Toneelgroep Amsterdam.

De grote zaal is de afgelopen maanden asbestvrij gemaakt. “En dus voelt het nu weer helemaal goed”, laat een woordvoerder namens het theater weten. “Het is voor ons vandaag een bijzondere dag, want we kunnen weer doen waar we goed in zijn.”

LEES OOK: Theater aan de Parade in Den Bosch langer dicht na vondst asbest

Speciaal onthaal
Om de heropening extra luister bij te zetten, worden bezoekers dinsdagavond op maar liefst vijf rode lopers onthaald. Dit door dansers van Dans en Balletstudio Geraldine. Zij begeleiden met een speciale choreografie ‘Body en Bosch’ bezoekers het theater in.

Daar staan vervolgens bubbels en een hapje klaar.  

Alleen grote zaal weer open
Omdat het theater in de zomer van 2017 toch gesloopt wordt om plaats te maken voor een nieuw theater, gaat overigens alleen de grote zaal nog open. De Pleinzaal en de filmzaal blijven dicht.

LEES OOK: 'Den Bosch krijgt het theater dat het nodig heeft', keuze valt definitief op ontwerp UNStudio

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 25 oktober 2016 - 11:45
Auteur: Sandra Kagie