'Eindelijk passende kleding!': speciale modezaak in Helmond voor de allerlangste Brabanders

HELMOND - Nederlanders zijn de langste mensen van de wereld. Toch moesten de lange Brabanders tot voor kort nog ver rijden voor een passende broek en een trui. Maar sinds kort kunnen ze naar Helmond, want daar zit nu een winkel waar ook de langste mensen de kleding gewoon passen.

En de nood is hoog bij veel struise dames. "We kunnen nergens terecht. In een 'gewone' winkel is echt alles te kort. En dan kun je misschien wel een lang vest kopen, maar dan zitten de zakken weer veel te hoog," aldus een dame van 1.92 meter.  "En dan zijn er wel websites", zegt een andere vrouw van 1.85 meter, "maar dan kun je weer niet passen."

Twee uur rijden
Inez Scheper zag haar kans schoon. Ze heeft al winkels voor lange mensen in Apeldoorn en in Hoofdorp."Maar in de het zuiden zat nog helemaal niks voor lange mensen. Veel mensen kwamen wel naar mijn andere winkels, maar moesten er dan twee uur voor rijden. Nu lopen ze gewoon even binnen."

De mensen die naar de winkel komen, zijn zichtbaar blij met de winkel. "We kunnen eindelijk passende kleren kopen." Een ander vertelt: "Ik ben meteen naar mijn ouders in Veghel gegaan en zei: 'Mam, kom we gaan shoppen!'

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 25 oktober 2016 - 18:30
Auteur: Dirk Verhoeven