John de Bever verslaat Leonard Cohen en staat op 1 in iTunes top 100

DEN BOSCH - Kan 2016 nóg beter worden voor John de Bever? Na zijn succes met het nummer 'Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht', lijkt hij ook met 'Daar in dat kleine café aan de haven' ook weer goud in handen te hebben. Maandagmiddag werd bekend dat hij met dat liedje op nummer 1 staat in de iTunes top 100.

De cover van Vader Abraham slaat blijkbaar aan en snel ook. Vrijdag lanceerde hij het liedje nog bij Omroep Brabant tijdens de start van het carnavalsseizoen en sinds maandagmiddag neemt hij de koppositie in in de populaire hitlijst.


En dat helemaal is geen makkelijke opgave: na zijn overlijden stond Leonard Cohen bovenaan met het nummer Hallelujah. Tot vandaag dus, want nu is die nummer 1 plek voor De Bever.

'Is het serieus?'
John de Bever kreeg het nieuws te horen van collega-artiest Marianne Weber. "Je staat op één in de iTunes!", jubelt ze blij tegen John. "Oh... uhh... nou...", reageert de Bossche zanger eerst nog verbaasd. "Is het serieus? Lekker!"

Het is tot nu toe een lekker jaar voor de zanger. HIj won met 'Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht' een BUMA NL Award en hij mocht ook optreden in de rust van het Nederlands elftal.

print corrigeer
Publicatie: maandag 14 november 2016 - 18:47
Auteur: Christel van der Meer