Maartje Paumen (HC Den Bosch) stopt als hockeyinternational: 'Tijd voor andere dingen'

DEN BOSCH - Maartje Paumen stopt als hockeyinternational. De strafcornerspecialist en aanvoerster van Oranje zet er na twaalf jaar een punt achter, zo meldt ze op haar site. Gedurende die periode speelde ze 235 interlands en maakte ze 195 doelpunten.

Paumen van hockeyclub Den Bosch won onder meer twee gouden olympische medailles in Peking en Londen, plus een zilveren olympische plak, afgelopen zomer in Rio de Janeiro.

'Tijd voor andere dingen'
De geboren Limburgse werd met de nationale ploeg ook twee keer wereldkampioen. Verder werd ze twee keer uitgeroepen tot beste speelster van de wereld.

"Ik heb een fantastische carrière gehad in het Nederlands elftal. Het was de tijd van mijn leven. Maar nu is het tijd voor andere dingen", aldus de 31-jarige Paumen. Ze gaat wel door bij HC Den Bosch. Aan het eind van dit seizoen neemt ze een besluit over haar verdere carrière.

'Heel lastige keuze'
Het was een heel lastige keuze en ik heb mezelf na de zilveren medaille in Rio de Janeiro echt de tijd gegeven alles rustig te laten bezinken. Spelen voor Oranje heb ik mijn hele leven gewild en nu daarmee stoppen is een van de moeilijkste beslissingen in mijn leven."

"Ik heb heel uitgebreid met bondscoach Alyson Annan gesproken en met andere internationals, familie, mijn management en naaste vrienden. Iedereen wilde me helpen, maar uiteindelijk kon alleen ík die beslissing nemen. Ik kan het na al die tijd niet meer opbrengen om alles uit mezelf te halen en bij Oranje moet je lange-termijndenken. Het is tijd om te stoppen.”  

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 15 november 2016 - 13:13
Auteur: Hans Janssen