De vele hoogtepunten van strafcornerkanon Maartje Paumen [OVERZICHT]

DEN BOSCH - De teller van Maartje Paumen in het shirt van Oranje is gestopt op 235 interlands en 195 doelpunten. De Bossche hockeyster maakte dinsdag bekend na twaalf jaar afscheid te nemen als international. Paumen beleefde vele hoogtepunten in het shirt van Oranje. Een selectie.

De erelijst van de 31-jarige Paumen in het shirt van Oranje is indrukwekkend. Drie keer deed ze mee aan de Olympische Spelen (2x goud, 1x zilver). Acht keer was ze actief in de Champions Trophy (4x goud, 1x zilver, 3x brons).

Vijf keer was ze actief op het EK hockey (3x goud, 2x zilver) en drie keer deed ze mee aan het WK hockey (2x goud, 1x zilver). Twee keer werd Paumen uitgeroepen tot beste speelster van de wereld.

ZIE OOK: Maartje Paumen (HC Den Bosch) stopt als hockeyinternational: 'Tijd voor andere dingen'

Eerste Olympische Spelen
In Peking deed Paumen in 2008 voor het eerst mee aan de Olympische Spelen. De stafcornerspecialist liet zich meteen zien. De hockeyvrouwen bereikten op glansrijke wijze de finale na een eclatante overwinning op Argentinië (5-2) in de halve finale.

Gastland China werd in de finale met 2-0 verslagen. De eerste gouden medaille voor Paumen was daarmee een feit.
Belangrijk doelpunt
Belangrijk zijn in grote wedstrijden, Paumen was het vaker. Zo ook in de finale op de Olympische Spelen in Londen in 2012. De Bossche scoorde in de gewonnen finale tegen Argentinië (2-0) het tweede doelpunt.Wéér wereldkampioen
Prijzen winnen went nooit. Ook niet als je Maartje Paumen heet. In 2014 veroverden de hockeyvrouwen in Den Haag de wereldtitel door aartsrivaal Australië met 2-0 te verslaan. Wéér scoorde Paumen in een finale. Ze werd in 2006 ook al eens wereldkampioen.
Laatste strijdtoneel
De Olympische Spelen in Brazilië waren de derde Spelen voor de Bossche hockeyster. “Het moment dat je hoort dat je er definitief bij zit, is mooi. Dat blijft heel bijzonder”, vertelde de Bossche hockeyster afgelopen zomer tegen Omroep Brabant.Rio de Janeiro was het laatste strijdtoneel van Paumen in Oranje. De hockeyvrouwen verloren na shoot-outs van Groot-Brittanië. De wedstrijd eindigde in 3-3 en Paumen was verantwoordelijk voor één van de treffers.

De behaalde zilveren plak blijkt nu de laatste prijs te zijn voor Paumen als speelster van Oranje.

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 15 november 2016 - 17:17
Auteur: Bart Elzendoorn