Stef Clement heeft geen trek in ontmoeting met Thomas Dekker na ophef over biografie

MADE/OSS - Stef Clement heeft afgezegd voor het Brabants Wielercafé op 23 november in Oss. De renner uit Made laat op Twitter weten dat hij ‘geen enkel belang noch behoefte heeft aan een optreden in het café’. De afmelding van Clement komt vlak nadat er in de wielerwereld ophef is ontstaan over de biografie ‘Mijn Gevecht’ van oud-renner Thomas Dekker.Clement ziet het niet zitten samen aan een tafel te zitten met Dekker, wiens boek deze week voor de nodige beroering zorgde vanwege onder meer onthullingen over excessief dopinggebruik en bezoek van en aan prostituees. "Ik wil geen onderdeel zijn van het media-offensief rond dit boek", lichtte Clement zijn besluit toe. "Ik ga het niet lezen. Iedereen mag schrijven wat hij wil, maar Thomas heeft meerdere keren de kans gekregen bij instanties die daarvoor zijn, zijn hele verhaal over doping te doen. Hij heeft dat toen niet gedaan. Waarschijnlijk omdat hij nog actief was en iets te
verliezen had."

'In the picture'
Volgens Clement gaat het Dekker erom 'in the picture' te blijven. "Zijn boekje moet straks onder de kerstboom liggen. Hij stelt zijn eigen belang boven het algemeen belang. Zoals hij nu in de media opduikt, doet me denken aan het charmeoffensief van Willem Holleeder een tijdje geleden. Een ander verhaal, maar ook iemand die de aandacht niet verdient. Ik pas ervoor om in dat circus mee te draaien."

Dekker is de 23e ook te gast in het Brabants Wielercafé om te praten over zijn boek. In zijn dinsdag verschenen biografie, geschreven door journalist Thijs Zonneveld, zegt Dekker onder meer dat zijn oud-manager Jacques Hanegraaf uit Sint Willebrord hem heeft aangezet tot dopinggebruik.

Hanegraaf was in het verleden actief als zaakwaarnemer van onder meer Clement. Clement laat aan Omroep Brabant weten dat hij in het decor van het Brabants Wielercafé niet verwacht als topsporter uit de verf te komen. Verder wil hij niet op zijn afzegging ingaan.

'Totale onzin en pure laster'
Hanegraaf noemde de beschuldigingen van Dekker aan zijn adres dinsdag tegenover Omroep Brabant ‘totale onzin en pure laster’. "Ik heb in die tijd alleen maar contracten afgesloten en verder niets met doping te maken gehad", zei hij.

print corrigeer
Publicatie: woensdag 16 november 2016 - 11:52
Auteur: Sandra Kagie