Breaking News: Staking Transavia: maandagochtend geen vluchten vanaf Eindhoven Airport Lees verder Sluiten

Doorbraak in Eindhovense verkrachtingszaak: verdachte (35) na vier jaar opgepakt

EINDHOVEN - De politie heeft na vier jaar alsnog een man opgepakt die wordt verdacht van de verkrachting van een indertijd 18-jarig meisje uit Geldrop. De 35-jarige Eindhovenaar kwam in beeld na een DNA-match in verband met een ander vergrijp.

Het meisje werd zondagochtend 6 mei 2012 verkracht in de struiken langs de Geldropseweg in Eindhoven. Zij fietste in de richting van Geldrop toen ze door een man in de struiken werd getrokken. De politie hield diezelfde ochtend al een 28-jarige Eindhovenaar voor het misdrijf aan, maar deze man bleek hier niets mee te maken te hebben.

Nieuwe aanknopingspunten
Verder onderzoek en oproepen via opsporingsprogrammas Bureau Brabant en Opsporing Verzocht, leverde de afgelopen jaren geen nieuwe aanknopingspunten op. Recent kwam de verdachte echter alsnog in beeld omdat zijn DNA opdook in verband met een ander misdrijf.

Toen dit overeen bleek te komen met DNA gevonden in de verkrachtingszaak, werd het onderzoek heropend. De politie wilde, in verband met het onderzoek, maandag niets zeggen over de aard van het andere misdrijf waardoor de verdachte alsnog tegen de lamp liep.

Voorarrest
De Eindhovenaar werd donderdag in een woning in zijn woonplaats aangehouden. De rechter-commissaris verlengde maandag zijn voorarrest met veertien dagen.

print corrigeer
Publicatie: maandag 28 november 2016 - 16:16
Auteur: Wijffelaars Mariëlle | Sebastiaan Quekel