App van TUE-studenten moet brug slaan tussen online en offline shoppen

EINDHOVEN - Urenlang door de stad slenteren op zoek naar die ene trui of jas. Als het aan studenten van de Technische Universiteit Eindhoven ligt, hoeft dat binnenkort niet meer. Ze hebben speciale app bedacht die het winkelen makkelijker moet maken. En steeds meer ketens doen mee.

Met de app Findur kan winkelend publiek in een oogopslag zien wat er allemaal te koop is in een stad. "Als je in de stad bent selecteer je je maat en geef je aan waarnaar je op zoek bent", vertelt bedenker Jochem Timmers. "Je ziet dan in een keer bijvoorbeeld alle shirts in een bepaalde kleur."

Vervolgens kun je een shirt aanvinken en jezelf via de app naar de winkelen laten navigeren.

App vs webshop
Het scheelt natuurlijk heel wat zoektijd, maar volgens Timmers heeft de app ook voordelen ten opzichte van een online webshop. "Als je online iets koopt en het past niet, moet je alsnog alles terug sturen en je mist de beleving van het winkelen. Met deze app kun je zien wie wat op voorraad heeft en het vervolgens meteen ophalen."

Up-to-date
Het maken van de app was nog best ingewikkeld volgens programmeur Martijn Verbakel. "Vooral om alles up-to-date te maken, want de voorraad in winkels verandert met de seconde en dat moet wel verwerkt worden. We hebben daarom software bedacht die de gegevens van de winkels uitleest en in onze database zet."

Steeds meer winkels doen mee
De app is ondertussen al ruim een jaar in de lucht en steeds meer winkels sluiten zich aan. "In het begin was dat wel anders", vertelt Timmers. "Toen vonden we het nog lastig om als technische studenten winkels te overtuigen mee te doen. Nu merken we dat winkels, ook de grote ketens - zelf naar ons toekomen omdat ze mee willen doen."

print corrigeer
Publicatie: donderdag 1 december 2016 - 23:46
Auteur: Daan Vries