'Criminelen' (m/v) met een accent gezocht voor tv-serie over broeinest Brabant

EINDHOVEN - Brabant is een crimineel broeinest zonder regels dat zich verschuilt achter een gezelligheids-imago. Aldus de producenten - uit Amsterdam - van een nieuwe serie genaamd Fenix over 'crimineel Brabant'. Want in onze provincie, daar ben je écht niet veilig.

In de serie gaan de Amsterdamse Officier van Justitie Jara en zoon van de criminele kamperfamilie Rens 'gedwongen terug naar Brabant'. Daar kijken ze niet bepaald naar uit. Het is 'de plek waar ze nooit meer terug naartoe wilden', is te lezen in een aankondiging van Fenix.

Broeinest zonder regels
Volgens de makers is Brabant eigenlijk een soort wolf in schaapskleren: "Een grensgebied dat vol zit met corrupte politici. Een provincie die onder de schijn van het gezelligheids-imago, een crimineel broeinest is waar regels zo ver te zoeken zijn dat goed en kwaad niet meer te onderscheiden lijken."

Nou goed. Er wordt natuurlijk wel wat chemisch afval gedumpt in Brabant en er zijn best wat problemen met criminaliteit. Maar het is natuurlijk niet alsof ze daar in de Randstad nergens last van hebben.

Brabants accent
Castingbureau Oi Mundo zoekt nog mannen, vrouwen, kinderen en jongeren van alle leeftijden voor figuratie en kleine rollen. Acteerervaring is niet vereist, zolang je maar een Brabants accent hebt.

Rifka Lodeizen en Teun Luijkx vertolken de hoofdrollen in Fenix. De opnames van de serie beginnen in februari. Eind 2018 is de serie te zien voor gebruikers van KPN.

print corrigeer
Publicatie: vrijdag 2 december 2016 - 11:22
Auteur: Frances Vermeeren