Dwars door het gemeentehuis, een hotel en de bieb: 'Een selfie mag'

EINDHOVEN - Rennen door de stad. Dat kan altijd. Maar ook rennen door bijzondere gebouwen in de stad. Dat kan aanstaande zondag voor het eerst in Eindhoven. Ren je rot door bijvoorbeeld het Stadhuis, Restaurant Radio Royaal, Inntel hotel Art Eindhoven, Redactie Eindhovens Dagblad en Bibliotheek de Witte Dame.

De Urban Trail wordt georganiseerd door Golazo Sports SX, ook de organisator van de Eindhovense marathon. "Het is een unieke run die niet zozeer gaat om het hardlopen, maar meer om de beleving", zegt organisator Edgar de Veer.

Bijzondere gebouwen
Dwars door markante gebouwen zoals het stadhuis, het Parktheater, het Van Abbemuseum en het Philips Stadion rennen. "We lopen door gebouwen waar je anders nooit komt", zegt Edgar. "Je mag daarom best even stilstaan om een selfie te maken", grapt hij.

Hartje stad
De start van de Eindhoven Urban Trail ligt in het hart van Eindhoven, op het 18-Septemberplein. Het parcours van 10 km, waarvan de locaties stap voor stap bekend zijn gemaakt, is verrassend en veelzijdig en laat deelnemers de binnenstad van Eindhoven ontdekken.

print corrigeer
Publicatie: woensdag 7 december 2016 - 19:23
Auteur: Floyd Aanen