Boodschappen doen voor een ander: de voedselbankactie is bezig

EINDHOVEN - De voedselbankactie is in volle gang. Help mee om Brabanders die het niet al te breed hebben, te steunen. Het is heel simpel: doe een extra boodschapje en lever hem in. Dan zorgt de voedselbank dat het op het juiste adres terecht komt.Op maandag 12 december stond Samen Voor De Voedselbank On Tour in de Albert Heijn XL in Eindhoven. Zo kwam er een vrouw met een volle winkelwagen aanzetten.Deze mevrouw weet waarom de voedselbank nodig is. Zij heeft het zelf meegemaakt.Verslaggever bij de mensen thuis
De kriskras verslaggever Willem-Jan Joachems reed de pronvincie rond om de mensen aan te sporen voedsel te doneren voor de voedselbank. Naast producten kwam hij ook met mooie verhalen terug.

Gul in het provinciehuis
Op de achtste dag van de Samen Voor De Voedselbank actie wordt er gul gegeven. Verslaggever Hannelore Struijs ging kijken bij het provinciehuis of er ook zo royaal wordt gegeven. Daar werkt ongeveer 1000 man personeel. Op elke afdeling staat er een doos die gevuld kan worden met voedselproducten. Een aantal hebben er aan gedacht, anderen moeten nog even aangespoord worden. "Morgen neem ik het mee," is het excuuus. In het gebouw is op de bestuursvleugel de doos jammerlijk genoeg nog leeg maar commissaris Wim van de Donk bracht daar verandering in door zijn producten af te geven. "Als we allemaal in Brabant meehelpen dan hebben we straks een hele volle voedselbank. Elke keer denk ik weer, jammer dat het nodig is. Hij heeft een oproep aan zijn collega's van het bestuur: "Even thuis de kast plunderen!"

print corrigeer
Publicatie: maandag 12 december 2016 - 09:11
Auteur: Willem Jan Joachems