Tilburg gaat autoverhuurbedrijven strenger controleren

TILBURG - De gemeente Tilburg gaat extra letten op autoverhuurbedrijven, nadat afgelopen zomer uit onderzoek duidelijk werd dat huurauto's populair zijn bij criminelen.

De autoverhuurders in Tilburg moeten een vergunning aanvragen die kan worden geweigerd als ondernemers niet door een integriteitstoets komen. De vergunning kan weer worden ingetrokken als de ondernemer betrokken is bij strafbare feiten of van slecht levensgedrag is, staat in een aangepaste verordening.

Drugs en wapens
In Tilburg zijn 56 autoverhuurbedrijven en dat zijn er relatief veel. Volgens burgemeester Peter Noordanus zijn tientallen bedrijven niet aangesloten bij de brancheorganisatie. Bij controles vond de politie afgelopen zomer drugsresten en wapens aan in huurauto's van enkele verhuurbedrijven.

ZIE OOK: Brabantse autoverhuurbedrijven spelen grote rol in georganiseerde misdaad

Tilburg wil de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) gaan aanpassen zodat het mogelijk wordt hele branches te controleren. Dit voorstel moet nog wel worden goedgekeurd door de gemeenteraad.  Als dat lukt, dan gelden de nieuwe regels vanaf 1 januari 2017. De burgemeester wil de vergunningplicht later mogelijk uitbreiden naar andere risicovolle sectoren, aldus Noordanus maandag in de gemeenteraad.

print corrigeer
Publicatie: maandag 12 december 2016 - 10:42
Auteur: Robert te Veele