Zondag weten we of de volgende Miss World een Brabantse is

OSS - Zondag is het zover, dan weten we of Miss World een Brabantse wordt of niet. Rachelle Reijnders uit Oss vertegenwoordigt Nederland in de verkiezingen die dit jaar in Washington worden gehouden.

Ze was zich de laatste weken non-stop aan het voorbereiden en dit weekend ondergaat ze de laatste challenges. “Die laatste weken zijn heel intens voor haar geweest,” vertelt haar vader die met de hele familie in de Amerikaanse hoofdstad is om Rachelle aan te moedigen. “Ze heeft ook veel minder tijd gehad dan de meeste deelnemers. Die zijn al sinds april bezig.” De Osse schone kreeg pas begin november te horen dat ze deel ging nemen.

LEES OOK: Rachelle uit Oss mag naar Miss World Verkiezingen

De concurrentie is met 120 deelnemers moordend, maar toch heeft de 24-jarige studente nog vrienden weten te maken. “Ze trekt veel op met de kandidate uit Trinidad en Tobago. Die kunnen het goed met elkaar vinden”, aldus vader Reijnders.

Masterstudie
Dat het bij deze verkiezingen ook om inhoud draait, zal zeker in het voordeel van Rachelle werken. Ze deed tot enkele weken terug nog onderzoek voor haar Master Health and Society in Wageningen.

“Dat gaat over nieuwe technologieën in de zorg, vooral voor ouderen en chronisch zieken. Dat kan nog goed van pas komen aangezien ik me de komende weken in de VS zal inzetten voor bepaalde goede doelen”, vertelde ze eerder in een interview.

Once in a lifetime
Haar vader weet dat die studie even uitgesteld moet worden, als ze met die felbegeerde kroon ervandoor gaat. “Ja, dan tourt ze het hele jaar de wereld rond, dus die studie zal ze even aan de kant moeten zetten. Maar dit is echt een ‘once in a lifetime’-kans die je niet mag laten schieten.”

De verkiezingen worden door de organisatie live gestreamd. En voor de publieksprijs kun je Rachelle ondersteunen door op haar te stemmen.

print corrigeer
Publicatie: zaterdag 17 december 2016 - 23:03
Auteur: Stephen Bell