Winterland Breda: sprookjesachtig Valkenberg en glühwein bij de schaatsbaan [FOTO’S]

BREDA - Als je het tijdens de feestdagen even zat bent om met je schoonfamilie bij de kerstboom te zitten, kun je in de binnenstad van Breda een luchtje gaan scheppen in kerstsfeer. Het centrum is drie weken lang omgetoverd tot Winterland: duizenden lampjes in de bomen, gluhwijn bij de ijsbaan en kraampjes om nog snel een foute kersttrui te scoren. Onze fotograaf ging op kerstavond de sfeer proeven.

Park Valkenberg is voor de gelegenheid omgedoopt tot ‘Winter Parc’. Bezoekers slenteren langs de kraampjes met broodjes worst, warme chocolademelk en ambachtelijke frietjes. Een ouderwetse zweefmolen en reuzenrad geven de wintermarkt een nostalgisch tintje.  

De hele fotoserie kun je hier bekijken.Zelfs aan mensen die dat allemaal wat te zoetsappig vinden is gedacht: wie eigenlijk liever carnaval viert dan kerst kan terecht in een feesttentje waar Joost van de Lawineboys uit de speakers schalt en een Schrobbelèr-vlag voor de deur wappert.

350 studenten helpen mee
“Het is echt een festival voor en door de stad”, zegt Jonas Peters van de organisatie. “Ondernemers, sponsoren en bewoners werken samen. En heel belangrijk: de onderwijsinstellingen. Zonder de studenten zouden we dit niet kunnen.”

Peters is de coördinator van de ruim 350 studenten die op Winterland Breda rondlopen. “Van het Vitalis College hebben we mensen van de vooropleiding voor de politie, zij helpen mee bij de beveiliging en bij het controleren van tassen”, legt hij uit.

“Studenten van Leisure Management van de NHTV hebben geholpen met opbouw, decoratie en het assisteren van de managers. En we hebben ook nog een heleboel studenten van de opleiding integrale veiligheid van Avans. Zij doen onderzoek naar de veiligheidsplannen en crowdmanagement tijdens Winterland. Dat is toch prachtig als je het zo samen kunt doen?”

Winterland Breda duurt nog tot en met 8 januari.

print corrigeer
Publicatie: zaterdag 24 december 2016 - 21:13
Auteur: Jolien van de Griendt