Bedreigde Johnny Gold kuist 'Daar mot een piemel in', maar huurt geen beveiligers in

ALMKERK - Alle ophef van de afgelopen weken rond het omstreden 'Daar mot een piemel in' is feestzanger Johnny Gold uit Almkerk niet in de koude kleren gaan zitten. De zanger werd belaagd en ook nog eens met de dood bedreigd. "Ik ontving een mail dat ze me wilde opknopen aan een viaduct langs de A27. Geloof me, als wij dit van tevoren hadden geweten, hadden we het nooit gedaan."

Gold maakte voor Sinterklaas een speciale Sylvana-versie: 'De zeurpiet (wie zeurt krijgt een...)'. Daarin zingt hij als St. Nicogold onder meer: "Sylvana blijf toch met je vingers van mijn zwartepiet" en "Volgens Piet is jouw probleem: je staat al jaren droog". Om vervolgens het refrein in te zetten: "Daar moet een piemel in..."Over een paar dagen hoopt Johnny Gold, tweevoudig winnaar van de Omroep Brabant Kies Je Krakerverkiezing, de ellende van 'Daar mot een piemel in' achter zich te laten. Op donderdag verschijnt de 'gekuiste' versie: 'Daar mot een biertje in'.

Hoewel Gold niet wil spreken over een gekuiste versie. "Het piemellied hadden we gemaakt voor de elfde van de elfde, maar echt specifiek voor après ski-kroegjes waar veel jongelui komen, die vinden dit leuk. Meer was het echt niet en op dat wijsje worden honderden liedjes gezongen. Maar met de carnaval is het: 'Daar mot een biertje in'.

'Daar mot een biertje in'
Het 'nieuwe' biertjeslied is gelijktijdig met de ander versie opgenomen. "Donderdag wordt 'Daar mot een biertje in' landelijk uitgebracht en is dan ook direct beschikbaar op alle downloadplatformen.

Voor de komende carnaval zit de zanger nog net zo volgeboekt als alle andere jaren. "Ik merk er niets van. Integendeel, ik moet zelfs heel wat verzoeken afwijzen." Fijntjes merkt de zanger op dat je over een lied als 'Seks met die kale' niemand hoorde en dat hoeft ook niet.

Voor mijn bek slaan
De zanger gaat met de carnaval gewoon op pad. "Ik ga niet met vier of vijf beveiligers de optredens af. Als ze voor mijn bek willen slaan, dan moeten ze dat maar doen, maar wel eerst even waarschuwen want dan kan ik mijn brilletje afzetten."

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 10 januari 2017 - 20:53
Auteur: Rob Bartol