Motief kopschopper op middelbare school nog een raadsel: ‘We tasten volledig in het duister’

WIJK EN AALBURG - Het gaat naar omstandigheden goed met de 15-jarige leerling die maandag ernstig werd mishandeld op het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg. Dat zegt directeur Lida Spuijbroek woensdagmorgen. Een motief voor de daad ontbreekt nog.

Het slachtoffer werd maandag aan het eind van de middagpauze op zijn achterhoofd geslagen door een oud-leerling. Daarna schopte de verdachte, een 17-jarige jongen uit Heusden, nog vier keer op het hoofd van de jongen.    Vast voor verhoor
De verdachte werd dezelfde middag thuis aangehouden. Hij zit vast voor verhoor en moet donderdag voor de rechter-commissaris komen. "Wij nemen deze mishandeling hoog op", zegt een politiewoordvoerder tegen Omroep Brabant.

De oud-leerling was een half uur voor de mishandeling op de school aanwezig. "Hij had zijn diploma bij ons gehaald en kwam gewoon even langs om met wat docenten te praten. Dat gebeurt wel vaker. Hij meldde zich netjes bij onze medewerkers", vertelt Spuijbroek.

'Volledig in het duister'
Dat de oud-leerling korte tijd later de 15-jarige jongen toetakelde, zag niemand aankomen. "Het is onduidelijk wat zijn motief is. Er was vooraf niets aan de hand. We tasten volledig in het duister."Camerabeelden
De mishandeling gebeurde in de centrale hal van de school. Daar hangen camera’s. "Twee minuten nadat het was gebeurd, konden we achterhalen wie dit had gedaan. Daarop hebben we meteen aangifte gedaan bij de politie", aldus Spuijbroek.

Het slachtoffer werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Later in de middag mocht hij weer naar huis. "Hij heeft een lichte hersenschudding. Volgens artsen komt het met rust weer helemaal goed", aldus een opgeluchte Spuijbroek.

'Niets te verwijten'
Met een aantal leerlingen die het zagen gebeuren, is uitgebreid gepraat. Ook zijn alle ouders geïnformeerd. "Je vraagt je in zo’n geval af of je het als school wel goed doet. Maar gelukkig krijgen we, onder meer van de ouders van het slachtoffer, te horen dat ons niets te verwijten valt."

print corrigeer
Publicatie: woensdag 11 januari 2017 - 09:26
Auteur: Bart Elzendoorn