Roy Donders en Patty Brard beleven primeur met carnavalsnummer ‘Wat zijn ze lekker’

ZEELAND - De kop is er af. Roy Donders en Patty Brard hebben donderdagavond in Zeeland hun eerste optreden gegeven als duo. Tijdens de opnames van Polonaise 2017 van Hart voor Muziek zongen Donders en Brard hun carnavalsnummer 'Wat zijn ze lekker'.

"Wat zijn ze lekker, wat zijn ze groot. Twintig centimeter, Brabants worstenbrood", schalt het uit de speakers in Het Witte Huis aan de Reekseweg in Zeeland.  Het is voor het eerst dat ze samen op het podium staan.

Slappe lach
Het idee om een carnavalsnummer te schrijven ontstond vorig jaar. "We hebben twee jaar om elkaar heen gedraaid", zegt Patty Brard vlak voordat ze het podium op moeten. "Iedere keer als we elkaar tegenkwamen, kreeg ik de slappe lach als ik naar hem keek."

En van het één kwam het ander. Al snel was er contact tussen beide partijen en het nummer rolde zo uit de muziekoven. "Vanaf dag één hebben we de grootste lol gehad. En dat is natuurlijk heel belangrijk, dat je plezier hebt in je werk", vult Roy Donders zijn collega aan.

Publiek zingt mee
In de bomvolle zaal wordt het nummer hard meegezongen door het aanwezige publiek. En dat doet het duo uiteraard goed. "Ze zongen mee", zegt Brard vol verbazing na afloop. "Ik ben helemaal perplex", vult de stylist van het zuiden haar aan.

print corrigeer
Publicatie: donderdag 19 januari 2017 - 23:26
Auteur: Martin Milicevic