Pauw met ijsballen doodgegooid op kinderboerderij in Den Bosch

DEN BOSCH - Het was zondagochtend schrikken voor medewerkers van kinderboerderij De Bossche Hoeve in Den Bosch. Ze troffen een dode pauw aan die waarschijnlijk om het leven is gekomen doordat hij bekogeld werd met ijsballen. "Het was een witte pauw en het was ons pronkstuk", aldus Joey Jansen van De Bossche Hoeve.

“Een stelletje malloten die geen respect hebben voor dieren”, aldus medewerkers op Facebook. De pauw lag dood op het platte dak van de stal, rondom hem heen lagen allerlei sneeuw– en ijsballen.

Hangroepjongeren
Jansen heeft het idee dat hanggroepjongeren de pauw hebben bekogeld. De stal waar de pauw altijd op zat, ligt vlak bij het hek van de kinderboerderij. "Daar staat een bankje en daar zitten 's avonds hanggroepjongeren. We hebben al meer overlast van ze gehad, zo liggen er altijd zakjes van drugs, die dan de wei inwaaien. En er werden eerder al hekken van het park opengeknipt. Ook bleek er dit weekend een Brahma haan gestolen te zijn".

Het is niet een doorsnee pauw. "Hij was wit en was ook heel duur. We hebben er 200 euro voor betaald," aldus Jansen. "Dat geld is weer gesponserd door een vrijwilliger. Dat maakt het extra zuur."

Camera's
Jansen zegt dat de boerderij camera’s gaat ophangen om vandalen geen kans meer te geven.

print corrigeer
Publicatie: dinsdag 24 januari 2017 - 12:20
Auteur: Rebecca Seunis