Oude duiventil blijkt drugslab, wijkbewoners Bergen op Zoom reageren geschrokken

BERGEN OP ZOOM - In een oude duiventil bij een rijtjeshuis in de Fabritiusstraat in Bergen op Zoom is maandagochtend rond halfacht een drugslab gevonden. Het gaat om een xtc-lab. De politie spreekt over een behoorlijk groot laboratorium. De 47-jarige bewoner is aangehouden.

De politie kwam het drugslab op het spoor na een anonieme tip. In het laboratorium zijn meerdere grondstoffen gevonden. Ook stond er een machine om pillen mee te maken. De politie noemt de vondst van de tabletteermachine 'zeldzaam'. Hoeveel pillen er in het lab gemaakt kunnen worden, is nog niet bekend.Explosiegevaar
Volgens de politie was er sprake van explosiegevaar. De situatie is eerst gestabiliseerd. Onder leiding van de rechter-commissaris wordt onderzoek gedaan. De politie heeft sporen veiliggesteld. Daarbij is ook een speurhond ingezet. De spullen zijn aan het einde van de middag afgevoerd.


Verslaggever Karlijn Houterman noemt het drugslab 'ongekend, zo in een woonwijk'. Bewoners van de wijk zijn erg geschrokken. "We dachten altijd dat het een duiventil was", zegt een bewoner. "Als er met oude en nieuw een vuurpijl in het schuurtje was gekomen, was de straat ontploft", aldus een andere bewoner. "Dat doe je toch niet in een woonwijk? Hij hoeft hier nooit meer terug te komen."


print corrigeer
Publicatie: maandag 30 januari 2017 - 11:05
Auteur: Robert te Veele | Christel van der Meer