Poging tot doodslag: agressieve Audi-bestuurder drukt stel van de weg [VIDEO]

EINDHOVEN - “Als ik eraan terugdenk, springen de haren in mijn nek nog steeds overeind.” Een man en vrouw werden begin dit jaar slachtoffer van een bizar auto-ongeluk op de N2 bij Eindhoven. Een automobilist drukte hen van de weg, waardoor ze in de sloot belandden. De man deed maandagavond zijn verhaal in Bureau Brabant. Inmiddels zijn er naar aanleiding van de uitzending twee tips binnengekomen bij de politie.


De man reed op nieuwjaarsdag samen met zijn vriendin over de weg, die parallel loopt aan de A2. Er ontstond een soort verkeersruzie tussen hem en een andere automobilist. Deze bestuurder van een Audi A8 zou eerst heel dicht op hem hebben gereden en daarna rechts hebben ingehaald.

Auto over de kop
“Ik seinde van: doe eens normaal, man”, vertelt het slachtoffer, die anoniem in beeld wordt gebracht. “Hij wordt boos en duwt mij letterlijk naar een lantaarnpaal.” Zijn auto raakte de lantaarnpaal niet, maar belandde wel in de sloot en sloeg vier keer over de kop.

“Ik sta in de sloot, helemaal nat, en zie mijn vriendin nog in de auto zitten. En ik zie haar helemaal niet bewegen. Dan word je helemaal gek.” Het ongeluk is vanuit een auto op de A2 gefilmd met een dashcam. De beelden waren te zien in de uitzending.

Audi-bestuurder rijdt door
De bestuurder van de Audi stopte na de crash niet. De politie is daarom naar hem op zoek. Het van de weg drukken wordt gezien als poging tot doodslag. De automobilist is een blanke man en heeft kort, grijs haar. Hij is tussen de 40 en 55 jaar oud. Het opvallende is dat er ook nog een jong meisje bij hem in de auto zat. Zij had een knuffeltje bij zich.

Het slachtoffer hield onder meer een gebroken duim, sneeën in zijn hoofd en een gescheurde spier in zijn been aan het ongeluk over. Ook heeft hij waarschijnlijk voor de rest van zijn leven pijn aan zijn schouders. Zijn vriendin had een gebroken pols, meerdere kneuzingen en last van haar rug en nek.

print corrigeer
Publicatie: maandag 30 januari 2017 - 19:46
Auteur: Maaike Cnossen