Willy van de Kerkhof lovend over Jetro Willems: 'Hij komt langzaam in topvorm'

EINDHOVEN - PSV deed zaterdag wat het moest doen: winnen van AZ. Er verandert niets in de top drie, want Ajax en Feyenoord wonnen ook. Willy van de Kerkhof genoot van PSV. “Het zag er heel goed uit, het was als team ook goed. Een verdiende overwinning.”

Jetro Willems zette zijn club binnen het kwartier op een 2-0 voorsprong. “Hij maakte niet eerder twee doelpunten en het komt sowieso niet vaak voor dat een verdediger twee keer scoort. Hij is weer langzaam in een goede vorm aan het komen en dat geldt ook voor PSV als geheel.”

Puntje van kritiek
Toch heeft Willy nog een puntje van kritiek. “De tegendoelpunten baren me wel een beetje zorgen. Schwaab moest bijvoorbeeld gewoon die bal wegtrappen. Als je lekker speelt neem je wat meer risico, maar het past niet meer bij deze tijd denk ik. Als verdediger moet je honderd procent gefocust zijn op verdedigen en niet bezig zijn met technische hoogstandjes”

Inlopen op de concurrenten is PSV dus niet gelukt. “Helaas. De competitie wordt naar mijn idee heel spannend de komende weken. Als PSV alles blijft winnen ben ik ervan overtuigd dat we aan het eind bovenaan staan.”

Willem II onderuit
Willem II speelde bijna 70 minuten met een man meer tegen Heracles, toch verloren de Tilburgers met 3-1. “Het was dramatisch. Ze begonnen uitstekend aan de wedstrijd, maar dan zie je toch dat Heracles wat meer in z’n mars heeft. Het is een heel goed elftal en het was een verdiende overwinning voor ze.”

print corrigeer
Publicatie: maandag 6 februari 2017 - 09:27
Auteur: Niek de Vries