Spookrit van dertig kilometer over snelweg loopt goed af, snelheden tot 180 kilometer per uur

ETTEN-LEUR - Een spookrijder heeft woensdagnacht op de A58 vanaf Etten-Leur over meer dan dertig kilometer voor meerdere levensgevaarlijke situaties gezorgd. Rond kwart voor drie kon hij bij het Belgische Brecht worden gestopt. De man is een bekende van de politie.


Uiteindelijk gebeurden er geen ongelukken. Slechts een spiegel van een auto raakte beschadigd.

Aanrijding ternauwernood voorkomen
Verschillende politie-eenheden werden ingezet om de spookrijder te traceren en tot stoppen te dwingen voordat er aanrijdingen zouden gebeurden.

Ter hoogte van Etten-Leur kon een politieauto - met zwaailicht aan - ternauwernood een aanrijding met de spookrijder voorkomen door gas bij te geven. Zo kon hij net voorbij een vrachtwagen schieten voordat de spookrijder tegen hem aan reed.

Blokkade omzeild
De agent zag dat de spookrijder vervolgens met hoge snelheid doorreed. De politie-auto's moesten 180 kilometer per uur rijden om de spookrijder bij te kunnen houden.

Vervolgens werd de Belgische politie ingeschakeld om de spookrijder te laten stoppen. Die omzeilde echter de blokkade en nam de afslag.

Daar tikte een Nederlandse politieauto de auto van de verdachte aan zodat die wel moest stoppen. De bestuurder, een 29-jarige man uit Raamsdonksveer, is aangehouden. De verdachte had gedronken.

print corrigeer
Publicatie: donderdag 16 februari 2017 - 06:57
Auteur: Sandra Kagie en Peter de Bekker