Bestuurder Audi die iemand van de weg drukte weer uit de cel

DEN BOSCH - De Audi-bestuurder die op de N2 bij Eindhoven een andere weggebruiker van de weg reed, mag van de raadkamer van de rechtbank in Den Bosch nog dertig dagen langer vastgehouden worden. Maar de man hoeft die die dertig dagen niet in de cel door te brengen. Hij is naar huis gestuurd.

Het is onduidelijk waarom de man naar huis gestuurd is. De rechtbank geeft geen antwoord op vragen daarover. Volgens advocate Van Wijk van de man zijn er volgens de rechtbank geen ernstige bezwaren om hem daadwerkelijk in de cel te laten zitten. "De rechtbank gaat nu uit van roekeloos rijden", aldus Van Wijk. Op de vraag of de man dan geen poging tot doodslag ten laste zal worden gelegd antwoordde de raadsvrouw: "De strafbepaling is aan de rechter, maar dit is wel een voorbode."


LEES OOK: Poging tot doodslag: agressieve Audi-bestuurder drukt stel van de weg

De man reed op Nieuwjaarsdag in een Audi A8 over de weg, die parallel loopt aan de A2. Er ontstond een verkeersruzie tussen hem en een andere automobilist. De bestuurder van de Audi A8 zou eerst heel dicht op zijn voorganger hebben gereden en daarna rechts hebben ingehaald.

De auto van het slachtoffer werd vervolgens van de weg gedrukt, sloeg vier keer over de kop en belandde in een sloot. De bestuurder van de Audi stopte niet. De week erop werd hij gepakt. De man zegt dat hij niets van het ongeluk heeft gemerkt.

LEES OOK: Audi-bestuurder die andere auto van de weg drukte heeft 'niets gemerkt' van ongeluk

print corrigeer
Publicatie: donderdag 16 februari 2017 - 12:01
Auteur: Jan de Vries