Bakker dronken van geluk, klanten dronken van Schrobbelèrgebak: 'Telefoon staat roodgloeiend'

RAAMSDONK - Bakkerij Van der Westen in Raamsdonk heeft naar eigen zeggen een ware gebakshit te pakken: Schrobbelèrgebak. De 27-jarige mede-eigenaar en bakker Gerben van der Westen bedacht het bavaroisgebakje als carnavalsinhaker. Inmiddels staat de telefoon roodgloeiend. De bakker moet vannacht zelfs uren eerder beginnen om aan alle vraag te kunnen voldoen.

"Ze bellen zelfs vanuit Rotterdam", vertelt Van der Westen. Op de Facebookpagina van de bakkerij is de aankondiging van het Schrobbelèrgebak al door duizenden mensen gezien. “Mensen taggen elkaar in het bericht, zo van: ‘Ga jij ze halen voor bij de koffie?’”

Het gebak is een lust voor oog en mond, meent de Raamsdonkse bakker (“Ik ben zelf nog vrij jong en weet ook wel hoe ’t smaakt”), en debuteert vrijdag in de bakkerij. “Misschien dat het met de gebakjes zo storm loopt dat we ze ook doordeweeks in de winkel aanbieden."


Dronken
De ingrediënten zijn simpel: slagroom, hard wenerdeeg, Schrobbelèr en chocoladeschaafsel. Het alcoholpercentage is uiteraard dat van de Tilburgse kruidenbitter zelf: 21,5 procent.

Wie daadwerkelijk een beetje dronken van het gebak wil worden, moet volgens de bakker beschikken over een grote maag. “Normaal gebruiken we een heel klein beetje water. Dat water vervangen we met Schrobbelèr. Het is dus maar een klein beetje alcohol. Bovendien: met carnaval is iedereen dronken, toch?”

Het gebak kost 1,20 euro en ligt vanaf vrijdag in de bakkerij.

print corrigeer
Publicatie: donderdag 16 februari 2017 - 14:05
Auteur: Ron Vorstermans | Eva de Schipper