Vuurwapengevaarlijke man 'ontsnapt' uit huis in Dorst, arrestatieteam vindt niemand

DORST - Een vuurwapengevaarlijke man is donderdagavond verdwenen, terwijl de politie zijn huis bewaakte. De man had mogelijk iets te maken met schoten die donderdagmiddag zijn gehoord bij een bos in Dorst. Agenten zagen de man zijn huis aan de Rijksweg N282 in Dorst binnen gaan. Toen het arrestatieteam het huis uren later binnenviel was er niemand meer.

Een getuige meldde rond kwart over vierdat er schoten waren gehoord in het bosgebied bij Dorst. Toen agenten onderzoek naar die melding deden, zagen ze een 53-jarige man in een bestelbus rijden. De agenten vermoedden dat hij bij de schoten betrokken was. Ze zagen dat hij zijn huis aan de Rijksweg N282 in ging en besloten om hem aan te houden.

Bewoner vuurwapengevaarlijk
De bewoner staat bij de politie bekend als vuurwapengevaarlijk. Daarom werd een arrestatieteam opgeroepen. Het huis is in de tussentijd bewaakt door meerdere agenten. Volgens een woordvoerder is één kort moment geweest dat er niemand bij het huis was.

Toen het arrestatieteam rond kwart voor tien het huis binnenviel, bleek dat er niemand meer thuis was.

Waar is hij?
De politie heeft geen idee waar de man nu wél is. In het huis is een luchtbuks in beslag genomen. De N282 tussen Dorst en Molenschot was vanwege de politieactie urenlang afgesloten, maar is inmiddels weer open.

Het gaat om dezelfde man die vorig jaar ook al eens werd aangehouden, omdat hij op een prullenbak had geschoten. Een arrestatieteam pakte hem toen op.

print corrigeer
Publicatie: donderdag 16 februari 2017 - 18:48
Auteur: Yoeri Vugts